Η θέση της ορχιδέας μέσα στο σπίτι.
Τοποθετούμε το φυτό στη σωστή θέση δλδ σε κάποιο όχι ιδιαίτερα φωτεινό για λίγες μέρες και μετά σε φωτεινό σημείο, αλλά ποτέ σε έκθεση απευθείας στον Ήλιο.
Μπορεί αν συμβεί περιστασιακά να ξεραθούν τα άνθη της, είναι κάτι φυσιολογικό, όταν όμως κάποιο κοτσάνι κιτρινίσει και δεν βγάζει νέα άνθη, τότε πρέπει να κλαδευτεί κόβοντας ένα -δυο εκατοστά πάνω από το δεύτερο ανενεργό μάτι.
Σωστό πότισμα,
Οι ορχιδέες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες με το νερό και με τακτικό πότισμα εύκολα μπορεί να σαπίσει.
ΟΠροερχόμενες από τροπικά δάση χρειάζονται υγρασία και αέρα, αλλά δεν αντέχουν σε μόνιμη υγρασία, πάντα φροντίζουμε την σωστή ποσότητα νερού.
Το βρόχινο νερό είναι ιδανικό για την ορχιδέα (δεν περιέχει ασβέστιο ή άλατα), ενώ χρήσιμο είναι να ψεκάζεται και τα άνθη, δημιουργώντας κάτι σαν φυσικό περιβάλλον.
Η περίπτωση αδυναμίας των φύλλων της, μπορεί να οφείλεται σε υπερβολικό ή σε πολύ ελάχιστο πότισμα, γ αυτό φροντίζουμε να δοκιμάζουμε την υγρασία με το δάχτυλο και μετά από κάθε πότισμα να μεσολαβεί μια περίοδος 1 – 2 εβδομάδων ξηρασίας.
Σωστή λίπανση
Οι ορχιδέες όπως κάθε φυτό, χρειάζονται θρεπτικά συστατικά, για να συντηρηθούν. Είναι όμως ολιγαρκή και χρειάζεται λίγες ποσότητες, το περισσότερο μπορεί να προκαλέσει “βλάβη” στο φυτό.
Υπάρχουν λιπάσματα μακράς διάρκειας, αν και, προτεινόμενο είναι ένα κοινό λίπασμα ορχιδέας κάθε 5-6 εβδομάδες.